Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka paljon Vieser Line, Dot & Square kouru korottaa lattiakaivoa?

Vieser Line, Dot & Square tuote korottaa lattiakaivoa 21mm (21mm on laskettuna lattian raakapinnasta, joka vedeneristetään.)


Kuinka paljon tilaa Vieser Line tuote vaatii?


Vieser Line tuotetteessa oleva valuformu, joka luo muotin kannelle ja kourulle on mitoiltaan:

 • Vieser Line 700mm valuformu = Pituus: 720mm, Leveys: 230mm
 • Vieser Line 800mm valuformu = Pituus: 820mm, Leveys: 230mm
 • Vieser Line 900mm valufofmu = Pituus: 920mm, Leveys: 230mm
 • Vieser Line 1000mm valufofmu = Pituus: 1020mm, Leveys: 230mm

Kuinka paljon tilaa Vieser Dot & Square tuote vaatii?

Vieser Dot tuotteessa oleva valuformu, joka luo muotin Vieser Dot kannelle ja kourulle on mitoiltaan:

Vieser Dot valuformu = Ø630mm

Vieser Square tuotteessa oleva valuformu, joka luo muotin Vieser Square kannelle ja kourulle on mitoiltaan:

 • Vieser Square valuformu = 630 x 630mm

Pääseekö Vieser Line laatoitettavasta kannesta laattojen saumasta tullut vesi pois laatan ja RST:een välistä?

Vieser Line laatoitettavassa kannessa on jokaisessa neljässä nurkassa reiät veden poisjohtamiseen, jotta vei ei jää näiden kahden pinnan väliin.


Onko minun mahdollista vaihtaa kantta Vieser Line / Dot / Square tuotteeseen jälkikäteen?

Pituudesta ja muodosta riippuen kaikki kansivaihtoehdot ovat vaihdettavissa jälkikäteen Vieser Line/ Dot /Square tuotteiisiin.


Haluaisin Vieser Line /Dot / Square tuotteen, mutta tarvitsisin lattiakaivoon sivuliitäntöjä, kuinka tämä onnistuu?

Vieser Line /Dot / Square tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien Vieser One kaivojen kanssa, joten käytössäsi on Vieser One lattiakaivon myötä aina 3 x 32/40 sivuliitäntää.


Jos haluan asentaa Vieser Line tuotteet vierekkäin, kuinka tuotteet asennetaan?

1. Mikäli Vieser Line tuotteet halutaan sijoittaa seinän viereen tulee Vieser Line valuformu täysin kiinni seinän raakapintaan, joka vedeneristetään.

2. Vieser Line valuformun pohjassa on koroke, jolle löytyy vastakappale Vieser lattiakaivon sinisestä valusuojasta. Näin Vieser Line valuformu asettuu oikeaan kohtaan Vieser/Vieser One lattiakaivon päälle.

3. Vieser Line valuformu pysyy pystyssä neljällä valutuella, jotka kiinnittyvät valuformuun neljällä muovimutterilla

4. Mikäli kaksi Vieser Line tuotetta halutaan täysin kiinni toisiinsa, sahataan molemmista valuformusta viiste (12mm) pois ja asennetaan valuformut täysin kiinni toisiinsa ja kiinnitetään valuformut lattiakaivojen päälle edellä ohjastetuin tavoin

5. Tehdään lattiavalu ja kun lattiavalu on kuivunut, avataan valuformujen tukijaloissa olevia muovimuttereita. Muovimuttereita avatessa valuformu nousee ylös luoden meille muotin kehykselle ja kannelle

6. Valuformun luoma muotti vedeneristetään (yläpuolella olevan kuvan mukaisesti).

7. Laatoitusvaiheessa asetetaan RST-kouru kaivon päälle ja käännetään musta säätörengas haluttuun asentoon kohteen laattajaon mukaan. Kourun yläreunan tulee olla lattialaatoituksen kanssa samalla tasolla. Kourun alle tulevan kiinnityslaastin avulla voidaan säätää kourun reunan oikealle korkeudelle asennettavan lattialaatan paksuuden mukaan.  

Vieser Line valuformu on 25mm pidempi ja 33mm leveämpi kuin Vieser Line RST-kouru. Laatoitustyön helpottamiseksi Vieser Line kourua voidaan liikuttaa max. 15 mm sivuun lattiakaivosta valuformun muodostamassa tilassa (Vieser Line kourun ja valuformun muodostaman tilan välinen tila täytetään saneraauslaastilla)

8. Kahden kourun väliin jätetään laattasauman levyinen väli


Kuinka Vieser Line/ Dot / Square kouru asennetaan?

Asetetaan kouru kaivon päälle ja käännä musta säätörengas haluttuun asentoon laattajaon mukaan. Kehyksen yläreunan tulee olla lattialaatoituksen kanssa samalla tasolla. Kourun alle tulevan kiinnityslaastin avulla voidaan säätää kourun reunan oikealle korkeudelle asennettavan lattialaatan paksuuden mukaan.

Annostele laastia kehyksen alle niin paljon, että kehys ja lattialaatta ovat samalla tasolla

Vieser Line:

Kun Vieser Line kehystä asennetaan paikalleen, huomioithan että kannen pitää olla tässä työvaiheessa kehyksen sisällä suoruuden varmistamiseksi.

Vieser Dot & Square:

Kun Vieser Dot / Square kehystä asennetaan paikalleen, huomioithan että myyntipakkauksessa tulee laatoitustuki, jonka kanssa kehys täytyy asentaa paikalleen suoruuden varmistamiseksi.


Miksi Vieser Line / Dot / Square valuformun muodostama tila on isompi kuin RST kouru?

Vieser Dot & Square valuformu on 34mm isompi kuin Vieser Dot & Square RST-kouru. Vieser Dot & Square RST-kourussa on säädettävä musta säätörengas, jonka avulla RST-kehystä voidaan liikuttaa max. 15 mm sivuun lattiakaivosta valuformun muodostamassa tilassa (Vieser Square ja Dot RST-kourun ja valuformun muodostaman tilan välinen tila täytetään saneraauslaastilla laatoitusvaiheessa).

Vieser Line valuformu on 25mm pidempi ja 33mm leveämpi kuin Vieser Line RST-kouru. Vieser Line RST-kourussa on säädettävä musta säätörengas, jonka avulla RST-kourua voidaan liikuttaa max. 15 mm sivuun lattiakaivosta valuformun muodostamassa tilassa (Vieser Line RST-kourun ja valuformun muodostaman tilan välinen tila täytetään saneraauslaastilla laatoitusvaiheessa).


Jos haluan asentaa Vieser Line tuotteen seinän viereen, mihin valuformu sijoitetaan ja kuinka se asennetaan?

Vieser Line valuformu pysyy pystyssä neljällä valutuella, jotka kiinnittyvät valuformuun neljällä muovimutterilla.

Vieser Line valuformun pohjassa on ”nappi”, jolle löytyy vastakappale Vieser lattiakaivon sinisestä valusuojasta. Näin Vieser Line valuformu asettuu oikeaan kohtaan Vieser lattiakaivon päälle.

Mikäli Vieser Line tuote halutaan sijoittaa seinän viereen tulee Vieser Line valuformu täysin kiinni seinän raakapintaan, mikä vedeneristetään.

Vieser Line valuformu on 25mm pidempi ja 33mm leveämpi kuin Vieser Line RST kouru. Laatoitustyön helpottamiseksi Vieser Line kourua voidaan liikuttaa max. 15 mm sivuun lattiakaivosta valuformun muodostamassa tilassa (Vieser Line kourun ja valuformun muodostama tila täytetään saneraauslaastilla).


Voiko Vieser korokerenkaan laittaa vanhaan valurautakaivoon?

Vieser ei ole testannut kyseistä ratkaisua.


Lattiakaivoni haisee, mistä johtuu?

Epämiellyttävä haju voi johtua seuraavista syistä:

 1. Onko lattiakaivon vesilukko kunnolla paikallaan?​
 2. Onko lattiakaivon vesilukon O-rengas ehjä/kunnossa?​
 3. Onko haju jatkuvaa, vai tuleeko vain käytön jälkeen? ​
 4. Onko haju paikannettu lattiakaivoon? Viemäröidäänkö lattiakaivoon pesuallas, onko mahdollista, että lattiakaivon hajut tulevat pesualtaan vesilukosta? (Jos on tilanne, missä on kaksi vesilukkoa: pesualtaan vesilukko ja kaivon vesilukko. On mahdollista, että pullovesilukon putkeen on mahdollisesti jäänyt likaa, mikä aiheuttaa hajun. Kun päästää vettä niin haju katoaa.)​
 5. Onko lattiakaivon vesitilassa vettä? Jos vesitilasta katoaa vesi, niin on hyvin todennäköistä, että tuuletusviemäri on tukossa. (Kun viemäröitävää kalustetta käytetään syntyy alipainetta ja tuuletusviemärin ollessa tukossa korvausilma otetaan sieltä, mistä se helpoiten saadaan  lattiakaivosta)  ​
 6. Onko lattiakaivoon viemäröity muita viemäröitäviä pisteitä? Onko viemäriputket kuvattu, ovatko suorassa eivätkä notkollaan? (Notkollaan oleva viemäriputki kerää likaa ja rupeaa ajan saatossa haisemaan kuivakaivon tai lattiakaivon kautta).​
 7. Pesuaineet, mitä kohteessa käytetään?
 8. Ilmavaihto? Kuinka alipaineinen huonetila on?

Kuinka korkealle Vieser One kaivo on mahdollista asentaa valutukien avulla?

Vieser One kaivojen tukijalan maksimi asennuskorkeus on 280mm.

Saatavana myös varaosapakkaus, jonka avulla lattiakaivoa voidaan korottaa aina 345mm asti.

Vieser One Valutukipakkaus


Kuinka lämmintä vettä / höyryä lattiakaivo kestää?

Polypropeeni kaivo kestää jatkuvana 85 °C vettä ja hetkellisesti kiehuvaa 100 °C .


Kuinka lattikaivo asennetaan akryylimassa, epoksi tai polyuretaanipinnoite lattiaan?

Löydät vedeneristyskuvat ja tarvittavat ohjeet alapuolelta linkistä:

Akryylimassalattia/Epoksi:

Polyuretaanipinnoite:


Voiko Vieser One pystykaivosta lyhentää sivuliitäntöjä, mikäli ne vaikeuttavat tuotteen asentamista ?

Jos sivuliitäntöjä ei tarvita niitä on mahdollista lyhentää tai sahata pois (varoen kuitenkin, ettei sivuliitännän kohtaan tule reikää), mikäli ne aiheuttavat haastetta tuotteen asentamisessa. Sivuliitännöistä täytyy puhkaista muovinen suojaläppä pois mikäli ne ottavat käyttöön. Tässä tapauksessa tätä työvaihetta ei tarvitse tehdä, koska sivuliitäntöjä ei tarvita.

Vieser One kaivosarjasta on saatavilla myös sivuliitännätön pystykaivo: Vieser One Pystykaivo DN 75 (LVI 3315979)


Mitkä tilat täytyvät varustaa lattiakaivoilla?

(Ympäristöministeriön asetus Rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista 1.1.2018) Lattiakaivolla varustettavia tiloja uuden rakennuksen raken- tamisessa sekä uuden rakennuksen rakentamista vastaavassa korjaus- ja muutostyössä ovat:

 1. suihkutila ja kylpyhuone sekä saunan pesuhuone
 2. pesutupa
 3. lämmönjakohuone
 4. ilmanvaihtokonehuone
 5. yleiseen käyttöön tarkoitettu WC-tila
 6. tekninen tila, jossa on vesivahingon mahdollisuus ( Tekninen tila, jossa on vesivahingon mahdollisuus, voi olla esim. ilmanvaihtokonehuone, lämmönjakohuone, sprinklerikeskus, uima-allaslaitetila, jäähdytyskeskus tms. )
 7. autonpesupaikka
 8. erityistilat, jotka puhdistetaan vesihuuhtelulla.

Muut huomiot:

Osa vesilaitoksista vaatii, että päävesimittaritila on varustettava lattiakaivolla.

On suositeltavaa, että pyykinpesukone asennetaan tilaan, jossa on lattiakaivo. Pyykinpesukoneen normaalit huoltotoimet saattavat aiheuttaa veden valumista lattialle.


Kuinka monta kuivakaivoa saa lattiakaivoon liittää ja kuinka pitkä etäisyys saa olla lattiakaivon ja kuivakaivon välillä?

Ympäristöministeriön asetus Rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista 1.1.2018) Lattiakaivoon voi liittää enintään kaksi kuivakaivoa, jotka voivat sijaita enintään kolmen metrin etäisyydellä lattiakaivosta.


Minulla on beige Upovieser lattiakaivo, onko siihen saatavilla varaosia?

Vanhoihin Beigeen Upovieser kaivoihin (1980-1995) ei saa enää varaosia. Kaivojen valmistus on lopetettu yli 20 vuotta sitten, samoin varaosien valmistus on jo lopetettu. Yleinen suositus alan ohjeistuksessa on että vanhat lattiakaivot joihin ei enää nykyajan määräykset täyttäviä osia ole saatavilla, vaihdetaan uusiin. Tyyppihyväksyntäsäännöt muuttuivat lattiakaivojen osalta 1995 Suomessa ja tämä vanha kaivo ei vastaa nykyisiä sääntöjä. Saneeraustilanteissa ainut testatusti varma ratkaisu on piikata vanha kaivo pois ja asentaa uusi tyyppihyväksytty ja sertifioitu lattiakaivo tilalle.


Kuinka PP (polypropeeni) lattiakaivoon liitetään PE (polyeteeni) viemäriputki?

PE (polyeteeni) o-rengasmuhvi . Toinen pää hitsataan sähkömuhvilla (tai peilillä) putkistoon ja kaivon päähän tulee o-rengasliitos.


Kuinka Vieser lattiakaivo liitetään valurautaviemäriin?

Liitospannalla, joka on suunniteltu valurauta- ja muoviviemäreiden yhteenliittämiseen.

DN70 (valurautaviemäri) -> DN75 (muoviviemäri)

DN50 (valurautaviemäri) -> DN50 (muoviviemäri)


Pitääkö lattiakaivon eri osien ja vedeneristeen olla tyyppikokein yhteensopiviksi todettuja?

RIL107-2012 Rakennusten veden – ja kosteudeneristysohjeet ohjeistaa:

”Lattiakaivon eri osien ja vedeneristeen on oltava tyyppikokein yhteensopiviksi todettuja. Suositeltavaa on käyttää sellaisia kaivotyyppejä, joissa tiivisteosat ovat valmiina.”


Mihin lattiakaivo sijoitetaan? Mikä on sopiva kaato märkätilan lattialle?

RIL107-2012 Rakennusten veden – ja kosteudeneristysohjeet ohjeistaa: Lattiakaivo sijoitetaan pääsääntöisesti märkätilan vesirasitetuimmalle alueelle. Kaivo suositellaan sijoittamaan siten, että kaivon kansi on kaikilta reunoiltaan vähintään 500mm:n päässä valmiista seinäpinnasta. Ohjeellisesta mitasta voidaan poiketa mm. silloin, kun kiinteät seinät erottavat suihkusyvennyksen, jolloin seinien rajoittama lattia-alue on niin pieni, että ohjeellinen mitta ei voi täyttyä. Lisäksi ohjeesta joudutaan poikkeamaan myös silloin, kun käytetään seinän viereen asennettavia seinävieruslattiakaivoja.

Lattian kaltevuuden tulee olla vähintään 1:100, lattiakaivon vierellä (n. 0,5 m etäisyydellä) on suositeltava kallistus 1:50 ( eli metrin matkalla lattia viettää kaksi senttimetriä). Vesilaitteet ja lattiakaivot sijoitetaan siten, ettei vesi valu märkätilan lattialta muihin tiloihin.


Kuinka lattiakaivon vedeneristys korjataan?

RIL107-2012 Rakennusten veden – ja kosteudeneristysohjeet ohjeistaa: Märkätilan nestemäisenä levitetty, alle 10 vuotta vanha vedeneristys voidaan uusia osakorjauksena, esimerkiksi yksittäisten laattojen korjauksen yhteydessä tai kun lattiakaivon ja vedeneristyksen liitos korjataan. Vedeneristyksen oletetaan muualla täyttävän nykyiset vaatimukset. Korjauksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota uuden ja vanhan vedeneristämisen liittämiseen. Uusi vedeneriste ulotetaan vähintään 30 mm vanhan vedeneristeen päälle. Tältä osalta vanhan vedeneristeen pinta hiotaan näkyviin kiinnityslaastin alta. Yksityiskohtaiset korjausohjeet laatoituksen ja alla olevan vedeneristeen korjaamiseen varmistetaan vedeneristeen valmistajalta.


Kun lattiakaivoon liitetään vedeneriste saneeraustilanteessa, pitääkö minun vaihtaa lattiakaivon huulitiiviste ja kiilarengas?

Suosittelemme vaihtamaan lattiakaivon/korokerenkaan valkoisen kiilarenkaan ja harmaan huulitiivsteen, mikäli olemassa olevaan lattiakaivoon/korokerenkaaseen saneeraustilanteessa liitetään uusi vedeneriste.

(Varasosapakkaus lattiakaivoille ja korkeille korokerenkaille: Vieser kiilarengas ja harmaa huulitiviste 1-2 mm vedeneristekerroksille)

Huom! Matalissa korokerenkaissa 12mm & 18mm käytössä harmaa kiilarengas ja valkoinen huulitiiviste

(Varaosapakkaus: Vieser matalan korokerenkaan kiilarengas ja tiiviste)


Reikävarausta varten mikä on Vieser One Pystykaivon halkaisija ja korkeus?

Lattiakaivon reikävarausta ajatellen tärkeimmät mitat ovat lattiakaivon halkaisija ja korkeus. (Korkeuden avulla pystytään selvittämään, törmääkö lattiakaivo ja alapuolinen rakenne toisiinsa ja lattiakaivon halkaisija vaikuttaa oleellisesti reikävarauksen kokoon).

 • Lattiakaivon runko-osa on halkaisijaltaan 137mm.
 • Lattiakaivon runko-osan korkeus 145mm.

Materialipankki


Miten ja mistä löydän oikeanlaisen erikoisvesilukon lattiakaivooni?

Vieser lattiakaivoihin on saatavilla kahden tyyppisiä erikoisvesilukkoja.

Vieser One lattiakaivon vesilukko eroaa tavallisesta Vieser kaivon erikoisvesilukosta mustasta, reilun kokoisesta nostokahvasta. Molemmat tuotteet ovat saatavilla hyvin varustetuista rautakaupoista sekä alan tukkuliikkeistä.


Onko Vieser mataliin kaivoihin saatavilla erikoisvesilukkoa ?

Vieser Mataliin kaivoihin ei ole saatavilla erikoisvesilukkoja.


Onko korokerenkaista sivuliitännällisiä versioita?

Korokerenkaista löytyy myös sivuliitännällinen versio 3×32. Korokerenkaaseen voidaan yhdistää 3 kpl 32 mm sivuliitäntöjä.


Miten teen pienen korotuksen lattiakaivoon?

Vieser matala korokerengas on tarkoitettu näihin tilanteisiin. Pakkauksessa on mukana kiilarengas, jolla liität vedeneristyksen korokerenkaaseen. Matala korokerengas korottaa 12-16 mm. Korkea korokerenkaamme sopivi yli 25 mm korotuksiin ja sivuliitännällinen korokerengas yli 66m korotuksiin.


Voiko kahta matalaa korokerengasta laittaa päällekkäin? Voiko matalaa korokerengasta jatkaa millään tuotevalmistajan korokerenkaalla?

Kahta matalaa korokerengasta ei voi asentaa päällekkäin. (Mitoitus matalan korokerenkaan yläosassa on erilainen kuin muissa korokerenkaissa tai lattiakaivoissa).

Matala korokerengas on aina ylin korokerengas eikä sitä voi jatkaa millään muulla korokerenkaalla.


Voiko korokerenkaan valkoisen tukirenkaan jättää pois asennuksessa?

Ei voi jättää pois.

Valkoisella tukirenkaalla on korokerenkaassa kaksi käyttötarkoitusta:

 1. Tukirengas pitää lattiakaivon ja kororenkaan välisen liitoksen tiiviinä.
 2. Pitää korokerenkaan pyöreän muodon sen koko elinkaaren ajan.

Korokerenkaat kuuluvat Suomessa kansallisen tyyppihyväksynnän piiriin ja niiden vesitiiveys on testattu tyyppihyväksyntätesteissä: ”Lattiakaivon ja sen korokerenkaan liitoksen on oltava tiivis vesipaineella 0–10 kilopascalia.

Mekaanista lujuutta tyyppihyväksytyn korokerenkaan täytyy kestää seuraavasti: ”Korokerenkaalla varustetun lattiakaivon liitoksen korokerenkaan on kestettävä vähintään sadan newtonmetrin taivutusmomentti niin, että liitos pysyy vesitiiviinä.”


Voiko korokerenkaita asentaa päällekkäin?

Korkeita korokerenkaita voi asentaa enintään 2 kpl päällekkäin (mikäli asennetaan enemmän kuin 2kpl, lattiakaivon puhdistamisesta tulee haastavaa). Korkeaa korokerengasta on mahdollisuus myös jatkaa matalalla korokerenkaalla, mutta ei päinvastoin.


Mitä materiaalia RST-lattiakaivon kannet ovat?

RST-kannet ovat materiaaliltaan AISI304 (ruostumaton teräs). Ei haponkestävää terästä.


Kannessa ruostepilkkuja kannen alla, mistä johtuu?

Syystä tai toisesta kannen tai kehyksen väliin on päässyt rautapitoista likaa, joka on tarttunut RST-kanteen kiinni. Pintaruoste on mahdollista poistaa ruostumattoman teräksen pintojen käsittelyyn tarkoitetuilla tuotteilla, jotka puhdistavat ja suojaavat pintoja.


Minulla on Vieser kaivo ja pohdin pitääkö ostaa Vieser kansi kaivoon?

Suosittelemme, jos olet asentanut Vieser kaivon, että asennat myös meidän kannen. Meidän RST kannen kehyksessä on pieni kaulus, mikä suojaa vedeneristettä ja näin varmistat turvallisen ja määräysten mukaisen asennuksen. RIL107-2012 Rakennusten veden – ja kosteudeneristysohjeet ohjeistaa: Neliökannen kehysosa kiinnitetään kiinnityslaastilla keskeisesti lattiakaivon päälle siten, että lattiakaivon irrotettava vesilukko-osa on nostettavissa ylös kaivon pushdistamista varten. Vedeneriste ei saa jäädä paljaaksi.


Kuinka Vieserin säädettävä teräskehys toimii?

Laatoitustyön helpottamiseksi on tehty säädettävä teräskehys, kehystä voidaan säätää max. 15 mm sivuun lattiakaivosta. Kokonaissäätöalue 30 mm. Kehyksessä on epäkeskeinen reikä, mikä antaa säätövaraa. Myös kehykseen asennettu kaulus on epäkeskeinen, joka antaa lisää säätövaraa.


Mikä on Vieser RST kansien koko?

197×197 kannet: Kansi on ilman kehystä 190×190, mutta kehyksen kanssa se on 197×197

160×160 kannet: Kansi ilman kehystä 151×151, mutta kehyksen kanssa se on 160×160


Kun käytetään Vieserin vedeneristyslaippaa Vieserin lattiakaivossa, onko laipan näkyviin jäävä osa suojattava laastilla kannen kehyksen ja kaivon kiilarenkaan välissä?

Mikäli laatoituksen yhteydessä asennetaan Vieser lattiakaivon kansi joko muovikehyksellä tai säädettävällä RST- kehyksellä niin tällöin ei tarvitse. RST kannen kouru tulee asentaa siten, että vedeneristyslaippa jää piiloon ja näkyvä vedeneriste on suojattuna mekaaniselta rasitukselta.


Mihin tarkoitukseen valokorotusrengas on tarkoitettu.

Vieser valukorotusrengas on tarkoitettu Vieser pyöreän kannen kehykseksi laatta -ja massalattiassa.

Valukorotusrengas on tarkoitettu ainoastaan vedeneristyksen yläpuolelle ja siihen käy käytettäväksi kaikki Vieser lattiakaivojen kannet.


Saako vanhaan Vieser – alipaineventtiiliin varaosia esim. venttiilin tiivisteen tai o-renkaan?

Valitettavasti varaosia ei ole saatavana. Tuote on poistunut 2013. Suosittelemme vaihtamaan tilalle Vieser One alipaineventtiilin (LVI 4162820) saman putken päähän.


Mihin alipaineventtiilin voi asentaa?

Tuulettamattomien yksittäisten viemäripisteiden viemäröinnissä voidaan viemärin alipaineen poistamiseen käyttää tätä tarkoitusta varten laadultaan testattua ja tarkastettua alipaineventtiiliä. Alipaineventtiili asennetaan siten, että se on kaikkien niiden viemäripisteiden, joita se palvelee, ylimmän mahdollisen vedenpinnan yläpuolella. Alipaineventtiili sijoitetaan tilaan, jossa se ei jäädy tai aiheuta melu-, haju- tai muuta vastaavaa haittaa ja jossa se on helppo huoltaa tai vaihtaa.


Alipaineventtiili ei toimi, mistä johtuu?

Viemäri verkostossa on todennäköisesti tukos, minkä seurauksena osa ilmasta painautuu takaisin alipaineventtiiliä kohden. Tässä tilanteessa alipaineventtiilin tiiviste painautuu entistä tiukemmin kiinni alipaineventtiiliin. Tukoksen voi todentaa näin: 1. Ota alipaineventtiili irti viemäriputken päästä ja aseta viemäriputken päälle paperiarkki. 2. Käytä viemärikalustetta, mikäli paperiarkki lähtee lentoon, niin viemäriverkostossa on todennäköisesti tukos.


Kuinka paljon painetta Vieser One alipaineventtiili kestää ilmatiiveyden osalta?

Vieser One alipaineventtiili kestää painetta 500Pa.


Kuinka Pullovesilukko pesukonesuppilolla toimii?

Soveltuu pesukoneen viemäröintiin (suoraan viemärilinjaan), pesukoneen poistoletku asennetaan suppiloon.


Voiko pesualtaan erikoisvesilukon asentaa RST- pesualtaaseen?

Ei voi. RST-pesuallas on materiaaliltaan usein liian ohut jolloin erikoisvesilukkoa ei saada tiiviisti kiinni altaan pohjaan.